Реал Мадрид записа трети пореден мач без победа в първенството, след като загуби от Алавес с 0:1 в двубой от 8-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Мендисороса".

Футболистите на треньора Хулен Лопетеги като че ли направиха всичко по силите си да стигнат до успеха, но това така и не се случи, след като Карим Бензема, Гарет Бейл и Мариано Диас на няколко пъти бяха близо до гола, но топката така и не влезе във вратата на Фернандо Пачеко. Победата за домакините донесе Ману Гарсия в последните секунди на добавеното време.

Така Реал остава с 14 точки във временното класиране, колкото има и отбора на Барселона, който утре гостува на Валенсия. Алавес вече е 3-и също с 14 пункта.

Гостите поеха инициативата още след началния съдийски сигнал и стигнаха до първа опасност в 9-ата минута. Карим Бензема се извиси над всички след хубаво центриране отдясно и с глава насочи топката към вратата, но защитникът Лагуардия се намеси геройски и пресече удара от голлинията.

В 26-ата минута Тибо Куртоа не се намеси добре след центриране отляво, Кайери върна топката в малкото наказателно поле, където Рафаел Варан успя да изпревари връхлитащия Джони Родригес.

В 32-ата минута Алваро Одриосола направи ново силно включване отдясно, придружено с опасно центриране. Уелското острие Гарет Бейл обаче закъсня и не успя да играе с топката.

В следващите минути "белия балет" продължи да контролира случващото се на терена, но така и не успяваше да стигне до гол. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

През втората част Реал продължи да търси попадение и резервата Мариано Диас бе близо до него в 50-ата минута. Футболистът премина на слалом през защитата на домакините. но в ключовия момент прекали с техниката и топката му бе отнета.

В 59-ата минута Рубен Дуарте се възползва от свободното пространство пред себе си и насочи топката към десния ъгъл с мощна тупалка от далечно разстояние. Куртоа почти бе хванат в крачка, но успя да спаси брилянтно в последния момент.

В следващите минути футболистите на "белия балет" разиграваха къси подавания, изчаквайки грешка в съперниковата защита, за да разпечатат вратата на Пачеко. В 79-ата минута Бейл нанесе тежък удар от 28 метра, при който стражът на домакините не се намеси убедително, но бързо поправи грешката си.

В последните минути към вратата на Алавес започнаха да се сипят центрирания от всяка позиция, но и те не помогнаха на столичани за нещо повече в срещата.

В добавеното време Ману Гарсия се оказа на правилното място в правилното време след центриране от ъглов удар и с глава нокаутира Реал. 

Aлавес - Реал Мадрид 1:0

Голмайстор: Ману Гарсия (90+5) 

Алавес: Пачеко, Наваро, Лагуардия, Марипан (Агирегабирия 88'), Дуарте, Пина, Брашанац, Уакасо (Гарсия 74'), Ибай (Собрино 67'), Джони, Калери
Треньор: Абелардо

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Варан, Рамос, Начо, Каземиро (Асенсио 62'), Модрич, Кроос, Себайос, Бейл (Винисиус 80'), Бензема (Мариано 46')
Треньор: Хулен Лопетеги

Алавес, стадион "Мендисороса"
Съдия: Сантяго Хайме Латре
Жълти картони: Пина, Уакасо (Алавес);  (Реал)